Login to your development – Larnaca, 6. 12. – 14. 12. 2019

Na Cipru v Larnaci je v sklopu Erasmus+ projektov v decembru 2019 potekla trening »Login to your development«, ki smo se ga s Turističnim društvom Žetale udeležili tudi trije slovenski udeleženci.

Projekt je združil udeležence iz 9 različnih držav, Slovenije, Bolgarije, Cipra, Grčije, Litve, Poljske, Romunije, Španije in Turčije. Glavni namen projekta je bil povezati mlade z različnih držav, jih poučiti o družbenih medijih ter spodbuditi k razpravljanju o tej med mladi popularni temi ter tudi doprinos neformalnega znanja in veščin, novih poznanstev ter izboljšanje znanja jezika.

ciper1

ciper2

Primeri aktivnosti, ki smo jih izvajali: igre vlog, diskusija, predstavitve, kreiranje lastnih projektov, pisanje člankov… Poleg izobraževalnih aktivnosti pa smo imeli tudi veliko takšnih, s katerimi smo se kot skupina še bolj povezali in ustvarili prijetno vzdušje.

ciper4

Dva večera smo namenili za spoznavanje posameznih držav, kjer smo imeli priložnosti poskusiti tradicionalne jedi in pijače ter se preizkusiti v plesanju tradicionalnih plesov posamezne države. En večer pa so za nas organizirali »Ciprško noč«, kjer smo v taverni preizkušali njihovo hrano, pijačo ter se zabavali ob njihovi glasbi ter plesu.

ciper3

Z udeležbo na projektu smo si pridobili novo znanje in izkušnje, ki ga bomo lahko uporabili v vsakdanjem življenju.