Act for your community – intergenerational dialogue, 31. maj – 8. junij 2016, ASHA Center, Velika Britanija

Najboljše stvari, ki se nam zgodijo, so ponavadi nepričakovane. Konec maja smo se Barbi, Simona in Janja odpravile na projekt v ASHO, Glouchstershire, Anglija. Bilo je popolnoma spontano in nenadno. Pot je bila dokaj dolga in utrujajoča, a vendar, ko smo prispele na cilj, je bilo vsega vredno. Sama sem bila tam prvič in res nisem pričakovala ničesar.

 

CuhFABz

A ko uzreš prostrane vrtove, prelepo urejene, okolico, gozdove. Prečudovito. Počutile smo se popolnoma sprejeto že takoj ob prihodu. Lucy je čudovita oseba, pričakala me je že na postaji in izkazalo se je, da je tudi ena izmed vodij projekta. Tema le tega je bil Community Development. V prvem dnevu smo si ogledali celotni Asha Center z vrtovi in gozdom. Skozi celoten program smo gradili na sebi, drugih, na ljudeh različnih generacij. Razvijali smo ideje za reševanje problematike, nepovezanosti med današnjimi generacijami in propada komunikacije. Ogledali smo si Grange Camphill Community, prelepo posestvo s presenetljivo zgodovino tamkajšnjih stanovalcev.

 

gIVGZp7

Zanimiv je bil dan na kmetiji, kjer ni manjkalo veselja in zabave. Glede na to, da smo bili v mestu Gloucester, smo si ogledali tudi tega in en dan namenili samo temu. V delavnicah smo skoraj vedno sodelovali z nekom, ki ga še nismo uspeli tako dobro spoznati. Na koncu je torej vsak poznal skoraj vsakogar od participantov kot tudi od tamkajšnjih stanujočih.

 

GOQex7H

En dan je bil posebej rezerviran za internacionalno večerjo, kjer smo predstavili tipično hrano, znanje, kulturo in veselje. Vse skupaj je prehitro minilo in z veseljem bi ponovile potovanje.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=TQXVxpiRyk4&feature=youtu.be
Janja Razpotnik